Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Olst

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Olst maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met praktische gegevens aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Olst-Wijhe.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1550 oplopend tot 8700, incl. installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Olst-Wijhe | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8121
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Olst juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Olst. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.800€3.150 – €6.000Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €11.200€4.000 – €7.0006 uur
Spiltrap€8.350 – €14.000€4.600 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Olst.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Olst kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-olst-8121

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Olst voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Olst-Wijhe via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Olst-Wijhe. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Olst-Wijhe (https://www.olst-wijhe.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift selecteren dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Schamhartstraat 5b
 • 8121 CM, Olst-Wijhe
 • Website: www.olst-wijhe.nl
 • E-mailadres: gemeente@olst-wijhe.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Olst onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u verschillende liften demonstreren en adviseert u over welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook liften installeren in Olst.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Olst.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere professionele traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan voor een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere goede ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Bekende (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Olst binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + RecentLift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Olst is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Olst benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie