Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heeten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Heeten verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u op een veilige manier en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze website leest u uitgebreide specificaties t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de montagekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Raalte.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder risico en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €1750 & €8200, inclusief montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteRaalte | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8111
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Heeten mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €6.950.
 • Extra’s zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Heeten. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.800 – €2.3504 uur
1 bocht€4.600 – €8.900€3.050 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €10.700€4.300 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.100 – €12.000€5.150 – €10.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heeten.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heeten is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-heeten-8111

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Heeten voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Raalte met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Raalte. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen een WMO-melding doen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Zwolsestraat 16
 • 8101 AC, Raalte
 • Website: www.raalte.nl
 • E-mail: wmo@raalte.nl
 • Telefoonnummer: 0572347799

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Heeten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften demonstreren en adviseert welk model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Heeten.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Heeten.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Heeten in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als ThyssenKrupp en 123 traplift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Heeten is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Heeten benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Doorgaans ligt dat tussen de 120 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie