Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterwolde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Oosterwolde maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via deze website vindt u handige adviezen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Oldebroek.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €1750 tot maar liefst €9400, incl. montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOldebroek | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8097
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Oosterwolde juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.650 of meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Oosterwolde. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.650 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.900€3.050 – €6.5005 uur
2 bochten€6.200 – €11.900€4.500 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.600€5.250 – €10.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterwolde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oosterwolde is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oosterwolde-8097

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Oosterwolde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldebroek via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oldebroek. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een systeem kopen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 8096 CP, Oldebroek
 • Website: www.oldebroek.nl
 • E-mail: wmo@oldebroek.nl
 • Telefoonnummer: 140525

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Oosterwolde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en adviseert welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Oosterwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oosterwolde.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende betrouwbare traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Oosterwolde binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oosterwolde is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oosterwolde benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie