Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldebroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Oldebroek biedt uitkomst! Een groot aantal senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website leest u handige details t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oldebroek.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1650 en €9200, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oldebroek | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Oldebroek april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Oldebroek. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.650 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.800 – €8.900€3.400 – €6.200Dagdeel
2 bochten€5.850 – €10.200€4.200 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €14.100€5.050 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldebroek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oldebroek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oldebroek-8096

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oldebroek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldebroek binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oldebroek. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift uitkiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 8096 CP, Oldebroek
 • Website: www.oldebroek.nl
 • E-mailadres: wmo@oldebroek.nl
 • Telefoonnummer: 140525

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Oldebroek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en geeft aan welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Oldebroek.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oldebroek.

Bekende merken
In uw omgeving zijn 5 bekende ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan in voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Betrouwbare verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Oldebroek binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare & RecentLift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oldebroek is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oldebroek hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 115 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie