Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elburg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Elburg verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via deze pagina treft u praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, technische details, de onkosten, de WMO en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Elburg.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 tot wel €9300, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteElburg | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Elburg mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Elburg. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€5.300 – €8.300€2.750 – €5.400halve dag
Twee bochten€5.800 – €11.900€4.450 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.000 – €14.100€5.250 – €10.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Elburg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Elburg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-elburg-8081

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Elburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Elburg via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Elburg. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Elburg (https://www.elburg.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type kiezen dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Lange wijden 33a
 • 8081 VS, Elburg
 • Website: www.elburg.nl
 • E-mailadres: doeth@elburg.nl
 • Telefoonnummer: 0525682211

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Elburg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen laten zien en vertelt welk model rijmt met uw situatie. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Elburg.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Elburg.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars verzekeren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Populaire verkopers van merken als deze zijn TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Elburg binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Acorn & Heymer beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Elburg is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Elburg benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 115 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie