Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Wolden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in De Wolden biedt uitkomst! Veel ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met nuttige informatie t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio De Wolden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 & €9200, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Wolden | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift De Wolden april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.400 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in De Wolden. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.550 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.150 – €8.600€2.800 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €10.600€4.500 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.050 – €13.500€5.250 – €10.6001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Wolden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in De Wolden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% op de aanschafwaarde. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-de-wolden-7957

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in De Wolden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Wolden. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een systeem laten monteren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of direct een WMO-melding doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mail: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO De Wolden lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere modellen demonstreren en informeert welk merk/model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in De Wolden.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in De Wolden.

Goede merken
In ons land zijn enkele erkende merken werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken werken met een snelle levering en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren verschillende geschikte ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in De Wolden binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift & TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Wolden is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in De Wolden benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie