Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koekange

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Koekange verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u risicoloos en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand treft u belangrijke adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio De Wolden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1550 en €8900, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Wolden | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Koekange februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.700 of nog duurder.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Koekange. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.550 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.850 – €8.100€3.250 – €5.5005 uur
2 bochten€6.150 – €10.200€3.750 – €7.900Eén dag
Spiltrap€8.450 – €12.800€5.350 – €9.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Koekange.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Koekange is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-koekange-7958

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Koekange voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Wolden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Hierna sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift laten plaatsen die aansluit op uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mail: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Koekange subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften laten zien en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bekijkt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Koekange.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Koekange.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal geschikte fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe. Erkende verkopers van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Koekange al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift & 123 traplift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Koekange is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Koekange benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie