Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rouveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Rouveen biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide adviezen t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Staphorst.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €1650 tot wel €9100, incl. installatie.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteStaphorst | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7954
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Rouveen juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Rouveen. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.650 – €2.2004 uur
1 bocht€5.100 – €8.000€3.200 – €6.2005 uur
Twee bochten€6.300 – €11.300€4.300 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.400 – €14.300€4.950 – €10.2006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rouveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Rouveen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-rouveen-7954

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rouveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Staphorst via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Staphorst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Staphorst (https://www.staphorst.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Aansluitend krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten plaatsen die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Binnenweg 26
 • 7951 DE, Staphorst
 • Website: www.staphorst.nl
 • E-mailadres: gemeente@staphorst.nl
 • Telefoonnummer: 0522467487

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Rouveen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal liften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw wensen, eisen en budget. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Rouveen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Rouveen.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 geschikte leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal erkende leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Rouveen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Minivator & TipTop verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Rouveen is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Rouveen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 120 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie