Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Balinge

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Nieuw-Balinge kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met belangrijke gegevens inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2200 en €9500, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Drenthe | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode7938
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Nieuw-Balinge juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Nieuw-Balinge. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.750 – €2.300Dagdeel
1 bocht€4.500 – €8.100€2.750 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.700€4.250 – €7.2006 uur
Spiltrap€7.600 – €13.600€4.700 – €9.900Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Balinge.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Balinge kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-nieuw-balinge-7938

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuw-Balinge voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift kiezen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of meteen aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Nieuw-Balinge subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw woning en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Nieuw-Balinge.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nieuw-Balinge.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse goede ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere goede merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Extrema, Platinum, Triwa. Populaire montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Nieuw-Balinge binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa of PractiComfort verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuw-Balinge is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuw-Balinge communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie