Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midden-Drenthe

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Midden-Drenthe kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bieden wij nuttige tips m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2300 en €8900, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMidden-Drenthe | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Midden-Drenthe mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.400 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Midden-Drenthe. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.650 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.550 – €8.300€2.750 – €6.2001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.400€3.800 – €7.100Hele dag
Spiltrap€7.800 – €13.600€4.500 – €9.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Midden-Drenthe.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Midden-Drenthe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-midden-drenthe-9433

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Midden-Drenthe voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief montage. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Midden-Drenthe subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Midden-Drenthe.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Midden-Drenthe.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele goede ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere goede merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Betrouwbare aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Midden-Drenthe binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum of TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Midden-Drenthe is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Midden-Drenthe communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie