Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwiggelte

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Zwiggelte biedt uitkomst! Veel ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bieden wij nuttige tips wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de unieke werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2050 tot wel €9400, incl. montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Drenthe | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Zwiggelte april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.350 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Zwiggelte. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.250 – €9.700€2.550 – €6.800Dagdeel
Meerdere bochten€6.550 – €11.200€3.650 – €7.7005,5 uur
Spiltrap€8.400 – €13.300€4.700 – €10.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwiggelte.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwiggelte kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zwiggelte-9433

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Zwiggelte voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift laten monteren die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Zwiggelte zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Zwiggelte.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Zwiggelte.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende bekende merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken bieden een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse professionele traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare dealers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Zwiggelte al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Stannah of PractiComfort bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zwiggelte is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zwiggelte benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie