Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogersmilde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Hoogersmilde maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site leest u uitgebreide adviezen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de werking, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €1750 tot wel €9300, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Drenthe | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9423
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Hoogersmilde februari 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Hoogersmilde. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.850 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.800 – €8.000€2.650 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.400€4.250 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€7.650 – €13.000€4.600 – €9.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogersmilde.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoogersmilde kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoogersmilde-9423

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Hoogersmilde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Hoogersmilde bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden introduceren en informeert u over welk model aansluit op uw budget en situatie. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Hoogersmilde.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hoogersmilde.

Bekende merken
In ons land zijn diverse professionele leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers garanderen een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele professionele fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Bekende montagepartners van merken als deze zijn TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Hoogersmilde in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Acorn of Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hoogersmilde is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoogersmilde verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 125 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie