Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bovensmilde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Bovensmilde biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide adviezen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 & €9400, incl. plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Drenthe | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9421
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Bovensmilde maart 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Bovensmilde. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.750 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.050 – €8.600€3.000 – €6.3004,5 uur
2 bochten€5.700 – €11.000€4.250 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.450 – €14.200€5.500 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bovensmilde.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bovensmilde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bovensmilde-9421

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Bovensmilde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment geven ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type laten monteren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Bovensmilde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende liften laten zien en informeert welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In deze tabel treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Bovensmilde.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Bovensmilde.

Bekende merken
In Nederland zijn een aantal goede producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Bovensmilde binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare of RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bovensmilde is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bovensmilde benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie