Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drijber

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Drijber vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos de trap op en af. Op deze pagina bieden wij uitgebreide specificaties aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1800 tot wel €8800, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Drenthe | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Drijber maart 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.950 of meer.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht treft u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Drijber. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.300 – €8.900€2.700 – €6.8001/2 dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.000€4.300 – €7.4001 dag
Wenteltrap€8.000 – €12.700€5.300 – €9.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Drijber.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Drijber is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-drijber-9419

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Drijber voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Drijber zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en vertelt welk type lift past aansluit op uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Drijber.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Drijber.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden 5 goede leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Erkende adviseurs van merken als deze zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Drijber in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Platinum & Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Drijber is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Drijber werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 105 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie