Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijster

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Wijster kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u nuttige details aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1500 tot maar liefst €8200, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Drenthe | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9418
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Wijster maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.300 of meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Wijster. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.800€2.850 – €6.300halve dag
2 bochten€5.500 – €11.200€4.300 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.400 – €12.700€5.350 – €10.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wijster.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wijster kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wijster-9418

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wijster voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Wijster onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire mogelijkheden tonen en adviseert welk merk/model voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Wijster.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Wijster.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal goede traplift fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Wijster binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals ThyssenKrupp & PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wijster is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wijster werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie