Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beilen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Beilen maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met handige informatie betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, technische details, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2600 & €9000, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMidden-Drenthe | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9411
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Beilen maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Beilen. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.750 – €2.150halve dag
1 bocht€4.850 – €9.300€3.250 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.200€4.000 – €7.500Hele dag
Spiltrap€7.700 – €13.700€5.500 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Beilen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Beilen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-beilen-9411

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Beilen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. montage.De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Drenthe. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Beilen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende liften introduceren en geeft aan welk type lift past past bij de situatie en het budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Beilen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Beilen.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare merken met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 populaire fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Erkende dealers van merken als deze zijn Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Beilen binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah of TipTop verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Beilen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Beilen werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie