Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Wilp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in De Wilp maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl vindt u waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de totale kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €1900 tot maar liefst €8700, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift maart 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9367
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift De Wilp maart 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verstrekken wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in De Wilp. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.600 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.650 – €8.100€3.000 – €6.5005 uur
2 bochten€6.450 – €11.100€3.950 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€7.650 – €12.700€4.600 – €9.300Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Wilp.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Wilp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-de-wilp-9367

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in De Wilp voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift selecteren die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO De Wilp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en vertelt welk type lift past past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in De Wilp.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in De Wilp.

Professionele merken
In ons land zijn 5 goede fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 goede traplift fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in De Wilp al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare & 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in De Wilp is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Wilp verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie