Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerkwartier

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Westerkwartier vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Hieronder bekijkt u waardevolle gegevens inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1650 tot maar liefst €8700, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerkwartier | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Westerkwartier mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Westerkwartier. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.650 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.950 – €9.300€2.600 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.500€3.850 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.050 – €14.500€5.550 – €9.8006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Westerkwartier.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westerkwartier is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-westerkwartier-9861

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Westerkwartier voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type uitkiezen die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Westerkwartier onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u een aantal stoelliften demonstreren en vertelt welk model matcht met uw wensen en budget. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Westerkwartier.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Westerkwartier.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf populaire traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Betrouwbare verkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Westerkwartier binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah of RecentLift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Westerkwartier is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Westerkwartier werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie