Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldekerk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Oldekerk biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze website kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Ook kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2500 tot zo’n €9000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerkwartier | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9821
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Oldekerk maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Oldekerk. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.750 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.100€2.500 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.050 – €11.400€4.100 – €7.700Hele dag
Draaiende trap€8.450 – €12.300€4.950 – €9.4005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldekerk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oldekerk kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 55% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oldekerk-9821

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Oldekerk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een traplift laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-melding doen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Oldekerk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen introduceren en vertelt welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Oldekerk.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Oldekerk.

Goede merken
In uw regio zijn 5 populaire fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Grote installateurs van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Oldekerk al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah + Smienk beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oldekerk is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oldekerk hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 110 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie