Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Garmerwolde

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Garmerwolde verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl treft u nuttige specificaties over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2150 tot zo’n €8200, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Groningen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9798
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Garmerwolde april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Garmerwolde. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.800€3.450 – €5.600Dagdeel
Twee bochten€5.850 – €11.100€4.300 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.000 – €13.800€4.850 – €10.900Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Garmerwolde.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Garmerwolde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-garmerwolde-9798

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Garmerwolde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Groningen. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mailadres: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Garmerwolde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften demonstreren en informeert u over welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. De meeste aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook kunnen leveren in Garmerwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Garmerwolde.

Populaire merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare leveranciers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf populaire merken Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende wederverkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Garmerwolde binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Hier is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Minivator of Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Garmerwolde is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Garmerwolde benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 115 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie