Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lellens

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Lellens kan u daarbij helpen! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker bieden wij waardevolle beschrijvingen betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Groningen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €2050 tot wel €9100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGroningen | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9794
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Lellens april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Lellens. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.800 – €2.100halve dag
1 bocht€5.150 – €9.200€3.450 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€6.250 – €10.800€4.500 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.300 – €13.300€5.100 – €10.3005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lellens.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Lellens kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-lellens-9794

Bekijk leveranciers in de regio

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Lellens voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Groningen. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type laten installeren die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Lellens vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Lellens.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lellens.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele bekende merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende goede ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Erkende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Lellens in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Stannah & Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lellens is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lellens hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie