Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ten Post

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Ten Post kan u daarbij helpen! Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl treft u handige specificaties wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1900 tot wel €9900, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Groningen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9792
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Ten Post april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.100 incl. montage.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Ten Post. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.550 – €2.1504 uur
1 bocht€5.050 – €8.900€2.800 – €6.100Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.200€3.650 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.400€4.900 – €10.0006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ten Post.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ten Post is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ten-post-9792

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ten Post voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. montage.De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Groningen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mailadres: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Ten Post bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan aanbieders en merken die ook leveren in Ten Post.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Ten Post.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan in voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse grote ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Bekende montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Ten Post binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Stannah & TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ten Post is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ten Post communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie