Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groningen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Groningen maakt het mogelijk! Veel senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u nuttige gegevens aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de montagekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €2150 tot wel €9300, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Groningen | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9725
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Groningen april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Groningen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.900€2.700 – €5.300halve dag
2 bochten€5.700 – €11.900€3.700 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.100€5.300 – €10.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Groningen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Groningen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-groningen-9725

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Groningen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Groningen. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een systeem uitkiezen die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mailadres: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Groningen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften laten zien en vertelt welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst treft u merken en winkels die ook liften monteren in Groningen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Groningen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte installatietijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele bekende leveranciers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Bekende verkopers van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Groningen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa of Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950+.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Groningen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Groningen benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie