Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harkstede

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Harkstede maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Groningen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2200 en €8400, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Groningen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Harkstede april 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.350 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Harkstede. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.650 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.600€3.000 – €6.4005 uur
Twee bochten€5.700 – €10.500€3.550 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.250 – €14.200€5.450 – €9.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Harkstede.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harkstede is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-harkstede-9614

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Harkstede voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Groningen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift uitkiezen die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Harkstede zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. De meeste aanbieders verkopen diverse merken. In het schema hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Harkstede.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Harkstede.

Professionele merken
In uw regio zijn vijf goede traplift bouwers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema, Triwa. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Harkstede binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare en Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Harkstede is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Harkstede werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 135 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie