Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Foxhol

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Foxhol maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl vindt u waardevolle specificaties omtrent trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de montagekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot wel €8900, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9607
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Foxhol april 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Foxhol. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.550 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.250 – €9.100€2.800 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.550 – €10.600€4.450 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.200 – €14.300€5.550 – €9.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Foxhol.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Foxhol is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-foxhol-9607

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Foxhol voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift laten monteren die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Foxhol zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Foxhol.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Foxhol.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal goede leveranciers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende professionele leveranciers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe. Grote aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het kopen van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Foxhol in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah en TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Foxhol is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Foxhol hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 135 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie