Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kiel-Windeweer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Kiel-Windeweer maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert vindt u belangrijke gegevens inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kan men gelijk en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1650 en €9800, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Groningen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9605
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Kiel-Windeweer maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Kiel-Windeweer. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.750 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.200€3.500 – €6.100halve dag
Twee bochten€6.550 – €11.100€4.400 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.650 – €14.500€5.250 – €9.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kiel-Windeweer.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kiel-Windeweer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kiel-windeweer-9605

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kiel-Windeweer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift kopen die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Kiel-Windeweer subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften tonen en vertelt welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Kiel-Windeweer.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Kiel-Windeweer.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten beloven een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Bekende aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Kiel-Windeweer binnen één tot twee weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift & 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kiel-Windeweer is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Kiel-Windeweer werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis valt dit binnen een marge van 125 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie