Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mussel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Mussel maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze site bekijkt u waardevolle adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Stadskanaal.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1550 en €9800, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift december 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteStadskanaal | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9584
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Mussel december 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 incl. montage.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Mussel. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.600 – €2.150halve dag
1 bocht€5.200 – €9.600€3.200 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.700€4.200 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€8.550 – €12.700€5.200 – €10.700Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Mussel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Mussel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-mussel-9584

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Mussel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stadskanaal binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Stadskanaal. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stadskanaal (https://www.stadskanaal.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na deze termijn sturen ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9501 SZ, Stadskanaal
 • Website: www.stadskanaal.nl
 • E-mail: gemeente@stadskanaal.nl
 • Telefoonnummer: 0599631414

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Mussel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Mussel.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Mussel.

Populaire merken
In Nederland zijn 5 populaire fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende goede leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Mussel in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Triwa & TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Mussel is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Mussel verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 130 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie