Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift 2e Exloërmond

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in 2e Exloërmond verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert vindt u handige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2150 tot zo’n €9400, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBorger-Odoorn | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9571
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift 2e Exloërmond april 2023

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Ook geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in 2e Exloërmond. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.600 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.950 – €8.500€3.250 – €6.4005 uur
Twee bochten€5.950 – €11.300€4.050 – €7.3001 dag
Wenteltrap€7.550 – €12.700€5.300 – €10.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in 2e Exloërmond.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in 2e Exloërmond kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-2e-exloermond-9571

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in 2e Exloërmond voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat na of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem uitkiezen dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO 2e Exloërmond subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte stoelliften demonstreren en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw situatie. Het gros van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in 2e Exloërmond.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in 2e Exloërmond.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal populaire traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Triwa, Platinum, Heymer. Bekende dealers van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in 2e Exloërmond binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn of Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in 2e Exloërmond is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in 2e Exloërmond werkt met een maximale draagkracht in KG. Meestal wisselt dat tussen de 130 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie