Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zandberg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Zandberg maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. In het volgende overzicht leest u handige informatie over trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2450 oplopend tot 9500, incl. installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2023 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borger-Odoorn | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9564
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Zandberg april 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.500.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Zandberg. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.650 – €2.1004 uur
1 bocht€5.450 – €8.200€2.650 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.800€4.500 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.600 – €12.200€4.900 – €10.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zandberg.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zandberg kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zandberg-9564

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zandberg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Zandberg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Zandberg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Zandberg.

Goede merken
In ons land zijn meerdere goede leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf goede leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Zandberg al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Platinum + PractiComfort verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zandberg is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zandberg verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis wisselt dat tussen de 135 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie