Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ter Apel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Ter Apel verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze website leest u waardevolle specificaties betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarnaast kunt u direct en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot wel €8200, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Westerwolde | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9561
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Ter Apel april 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Ter Apel. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.550 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.600€2.950 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €11.700€4.400 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€8.150 – €12.900€4.850 – €10.100Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ter Apel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ter Apel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ter-apel-9561

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ter Apel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerwolde. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een lift uitzoeken die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mailadres: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Ter Apel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften introduceren en informeert u over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Ter Apel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Ter Apel.

Populaire merken
In uw regio zijn enkele populaire traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere populaire traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Betrouwbare installateurs van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Ter Apel al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Acorn & Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ter Apel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ter Apel communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG tot 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie