Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eesergroen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Eesergroen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site treft u praktische details t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de unieke werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2400 tot wel €9600, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Borger-Odoorn | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9537
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Eesergroen maart 2023

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Eesergroen. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.850 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.900 – €9.000€3.450 – €5.0005 uur
2 bochten€6.250 – €10.500€3.650 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.500 – €14.300€4.700 – €9.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Eesergroen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Eesergroen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-eesergroen-9537

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Eesergroen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Eesergroen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft aan welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Eesergroen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Eesergroen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere goede leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan in voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Populaire montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Eesergroen in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Triwa + RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Eesergroen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Eesergroen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie