Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borger

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Borger biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht bekijkt u bruikbare adviezen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1650 & €9100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBorger-Odoorn | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Borger april 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.450 of nog duurder.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bekijkt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Borger. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.850 – €2.3004 uur
1 bocht€5.500 – €9.400€3.150 – €5.9004,5 uur
2 bochten€6.300 – €10.500€3.600 – €7.8001 dag
Wenteltrap€7.850 – €13.200€4.950 – €9.900Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Borger.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Borger is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-borger-9531

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Borger voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Borger bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal mogelijkheden laten zien en vertelt welk merk/model in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Borger.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Borger.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele goede fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema. Grote verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Borger binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare en Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Borger is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Borger werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie