Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bronnegerveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Bronnegerveen biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site treft u nuttige specificaties t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2000 en €8700, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBorger-Odoorn | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9526
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Bronnegerveen mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Bronnegerveen. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.400€3.400 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.900€4.450 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €14.100€4.550 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bronnegerveen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Bronnegerveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-bronnegerveen-9526

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Bronnegerveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een type kopen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Bronnegerveen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Bronnegerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Bronnegerveen.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten bieden een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Bronnegerveen binnen een paar weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bronnegerveen is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bronnegerveen benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 130 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie