Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Buinen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Nieuw-Buinen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zonder risico en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze site kunt u aan de slag met waardevolle adviezen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1550 oplopend tot 9300, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBorger-Odoorn | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9521
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Nieuw-Buinen maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Nieuw-Buinen. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.600 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.500€3.150 – €5.6001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.000€3.650 – €7.6001 dag
Spiltrap€8.500 – €13.300€5.250 – €10.2006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Buinen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Buinen is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-nieuw-buinen-9521

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuw-Buinen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct hulp aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Nieuw-Buinen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model matcht met uw woning en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bekijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Nieuw-Buinen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Nieuw-Buinen.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte producenten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten beloven een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal grote producenten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum, Heymer. Erkende verkopers van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Nieuw-Buinen in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Triwa of Heymer verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuw-Buinen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuw-Buinen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 100 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie