Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gieterveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Gieterveen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met handige tips t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1500 en €10100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Aa en Hunze | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Gieterveen april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.050 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Gieterveen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.850 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.600 – €9.600€2.600 – €5.9005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.600€3.900 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.700 – €13.900€4.650 – €10.2006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gieterveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gieterveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-gieterveen-9511

Bekijk aanbieders in de regio

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Gieterveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model kopen die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Gieterveen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende systemen demonstreren en geeft aan welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Gieterveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gieterveen.

Professionele merken
In Nederland zijn diverse populaire traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken werken met een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende erkende traplift bouwers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Gieterveen binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Stannah + Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Gieterveen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Gieterveen werkt met een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie