Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Winde verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Hieronder kunt u aan de slag met bruikbare gegevens aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2600 oplopend tot 9400, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift maart 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTynaarlo | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9495
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Winde maart 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.600 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Winde. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.900 – €8.200€3.250 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.000€3.850 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €12.400€5.050 – €10.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-winde-9495

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Winde voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Tynaarlo. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift kopen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Winde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende opties introduceren en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Winde.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Winde.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn diverse goede leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende populaire producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Winde in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare en Heymer hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Winde is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Winde communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 115 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie