Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeijerveld

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Zeijerveld maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht bekijkt u waardevolle beschrijvingen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Assen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1600 oplopend tot 9000, inclusief installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAssen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Zeijerveld april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Zeijerveld. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.550 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.000 – €9.900€3.350 – €5.6004,5 uur
2 bochten€6.450 – €11.900€4.250 – €8.0001 dag
Draaiende trap€7.900 – €13.800€5.100 – €10.9006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zeijerveld.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zeijerveld kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zeijerveld-9491

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Zeijerveld voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Assen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Assen. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Noordersingel 33
 • 9401 JW, Assen
 • Website: www.assen.nl
 • E-mail: info@assen.nl
 • Telefoonnummer: 140592

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Zeijerveld subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Zeijerveld.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Zeijerveld.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele bekende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Minivator. Grote aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Zeijerveld binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn & 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zeijerveld is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zeijerveld hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie