Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rhee

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Rhee vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina leest u uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Assen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2500 tot zo’n €8400, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Assen | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Rhee maart 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.600 of meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder voorzien we u van de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Rhee. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.700 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.700 – €9.500€2.550 – €6.300halve dag
Meerdere bochten€5.850 – €11.900€3.550 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.000€5.050 – €10.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rhee.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Rhee is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-rhee-9486

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Rhee voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Assen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Assen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift uitkiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Noordersingel 33
 • 9401 JW, Assen
 • Website: www.assen.nl
 • E-mailadres: info@assen.nl
 • Telefoonnummer: 140592

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Rhee vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u meerdere opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw budget en situatie. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Rhee.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Rhee.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf betrouwbare fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse professionele traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Rhee binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp & Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rhee is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Rhee verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 110 KG tot 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie