Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midlaren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Midlaren kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle gegevens m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1600 & €8900, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Tynaarlo | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9475
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Midlaren februari 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.700.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijs van het installeren van een traplift in Midlaren. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.800€3.150 – €6.100halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.600€3.700 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.800 – €14.300€5.050 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Midlaren.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Midlaren is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-midlaren-9475

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Midlaren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Tynaarlo. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een systeem laten installeren die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Midlaren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u passende liften demonstreren en adviseert u over welk model matcht met uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Midlaren.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Midlaren.

Populaire merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele merken operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere grote traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Midlaren binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Minivator en RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Midlaren is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Midlaren hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 135 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie