Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidlaren

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Zuidlaren biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site vindt u bruikbare specificaties betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1950 tot zo’n €8800, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tynaarlo | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9471
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Zuidlaren december 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Zuidlaren. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.600 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.800€2.950 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €11.000€3.900 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€8.200 – €12.600€4.550 – €10.0006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidlaren.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zuidlaren is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zuidlaren-9471

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Zuidlaren voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Zuidlaren vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften tonen en geeft aan welk merk/model matcht met uw budget en situatie. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook liften monteren in Zuidlaren.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Zuidlaren.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse bekende traplift bouwers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele professionele leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Erkende aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Zuidlaren binnen een paar weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn en Extrema verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zuidlaren is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zuidlaren werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie