Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schipborg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Schipborg maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze website bieden wij bruikbare specificaties ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 en €9000, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Aa en Hunze | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9469
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Schipborg maart 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Schipborg. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.650 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.050 – €9.700€2.950 – €6.600halve dag
2 bochten€6.000 – €10.700€4.300 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.000€4.650 – €10.8006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Schipborg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schipborg is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-schipborg-9469

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Schipborg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.200 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift selecteren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Schipborg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert welk merk/model voldoet aan uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Schipborg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Schipborg.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele erkende fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Schipborg binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Minivator & Smienk beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Schipborg is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Schipborg verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie