Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aa en Hunze

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Aa en Hunze verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u veilig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze site leest u bruikbare details met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de werking, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1750 tot zo’n €9500, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Aa en Hunze | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Aa en Hunze juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.100.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Aa en Hunze. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.550 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.900€3.200 – €5.500Dagdeel
Meerdere bochten€6.550 – €11.500€4.400 – €7.7006 uur
Spiltrap€7.650 – €13.500€5.100 – €9.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Aa en Hunze.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Aa en Hunze kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 45% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-aa-en-hunze-9463

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Aa en Hunze voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift selecteren die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Aa en Hunze lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften demonstreren en adviseert welk merk/model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Aa en Hunze.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Aa en Hunze.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele grote merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Gerenommeerde installateurs van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Aa en Hunze binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Acorn & Heymer verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Aa en Hunze is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Aa en Hunze benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie