Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eexterveenschekanaal

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Eexterveenschekanaal vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u weer zelf en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via deze website treft u praktische beschrijvingen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1800 tot zo’n €9700, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Eexterveenschekanaal maart 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Eexterveenschekanaal. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.750 – €2.1504 uur
1 bocht€4.850 – €8.200€2.500 – €5.4005 uur
Twee bochten€5.800 – €10.900€4.400 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.250 – €13.500€5.150 – €9.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Eexterveenschekanaal.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eexterveenschekanaal is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-eexterveenschekanaal-9659

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Eexterveenschekanaal voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Eexterveenschekanaal lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en geeft aan welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Eexterveenschekanaal.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Eexterveenschekanaal.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten hanteren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele goede merken Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Bekende specialisten van merken als deze zijn TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Eexterveenschekanaal binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Otolift en Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eexterveenschekanaal is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Eexterveenschekanaal hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie