Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud Annerveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Oud Annerveen verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zelfstandig en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website bieden wij handige informatie ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1900 oplopend tot 9500, incl. installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Aa en Hunze | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9655
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Oud Annerveen maart 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Oud Annerveen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.650 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.750 – €8.600€3.100 – €6.700Dagdeel
2 bochten€6.550 – €11.100€3.800 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.500 – €14.400€5.050 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oud Annerveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Oud Annerveen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. De meeste merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oud-annerveen-9655

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oud Annerveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Oud Annerveen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende opties demonstreren en adviseert u over welk systeem past bij uw woning en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Oud Annerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Oud Annerveen.

Erkende merken
In ons land zijn vijf professionele producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levertijd en een goede service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan verschillende populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Oud Annerveen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of PractiComfort verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oud Annerveen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oud Annerveen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 125 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie