Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meeden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Meeden vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina vindt u handige informatie wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1750 en €9400, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9651
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Meeden april 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.650 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Meeden. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.650 – €2.3504 uur
1 bocht€4.500 – €8.400€3.400 – €5.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.600€4.500 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.600€4.950 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Meeden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Meeden kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-meeden-9651

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Meeden voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. montage.De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift laten plaatsen die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Meeden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw trap, situatie en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Meeden.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Meeden.

Populaire merken
In ons land zijn diverse erkende fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers bieden een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse grote merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator. Erkende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de montage van een traplift in Meeden binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn + Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Meeden is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Meeden werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 110 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie