Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Muntendam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Muntendam kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze pagina leest u nuttige informatie met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1800 & €9400, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Muntendam februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Muntendam. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.550 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.000€3.000 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €11.800€3.950 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €12.600€4.900 – €9.4006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Muntendam.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Muntendam is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 50% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-muntendam-9649

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Muntendam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een type selecteren die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Muntendam vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte uitvoeringen laten zien en geeft aan welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Muntendam.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Muntendam.

Professionele merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten beloven een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele professionele merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Bekende dealers van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Muntendam in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Acorn en Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Muntendam is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Muntendam verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 120 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie