Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wildervank

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Wildervank verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u praktische specificaties wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Veendam.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2050 en €8900, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeendam | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9648
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Wildervank april 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 of nog duurder.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Wildervank. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €8.600€2.950 – €5.800halve dag
2 bochten€6.550 – €10.900€3.700 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.000€5.500 – €9.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wildervank.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wildervank is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wildervank-9648

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Wildervank voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eennoodbatterij.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veendam met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Veendam. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Veendam (https://www.veendam.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type laten plaatsen dat past bij uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Salwaweg 5
 • 9641 LL, Veendam
 • Website: www.veendam.nl
 • E-mail: wmolokaal@veendam.nl
 • Telefoonnummer: 0598694666

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Wildervank onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Wildervank.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Wildervank.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren 5 goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Erkende verkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Wildervank in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare of PractiComfort beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wildervank is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wildervank benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie