Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steendam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Steendam vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze pagina bieden wij handige gegevens wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1550 tot zo’n €9600, incl. installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift maart 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Midden-Groningen | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9629
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Steendam maart 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Steendam. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.750 – €2.200halve dag
1 bocht€5.500 – €9.900€2.550 – €6.300halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.200€3.850 – €7.2001 dag
Draaiende trap€8.350 – €13.700€4.600 – €9.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Steendam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Steendam kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-steendam-9629

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Steendam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een type laten plaatsen die in lijn is met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Steendam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom/dealer bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en adviseert welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Steendam.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Steendam.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 populaire leveranciers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 betrouwbare merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Populaire aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Steendam in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Triwa of TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Steendam is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Steendam benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie