Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Siddeburen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Siddeburen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website bekijkt u bruikbare tips inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2400 oplopend tot 10100, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9628
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Siddeburen april 2023

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.000 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Siddeburen. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.500 – €9.100€2.800 – €6.8005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.400€4.500 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €12.000€5.350 – €10.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Siddeburen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Siddeburen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-siddeburen-9628

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Siddeburen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. montage.Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Groningen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een traplift aanschaffen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Siddeburen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u passende opties introduceren en vertelt welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Siddeburen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Siddeburen.

Erkende merken
In Nederland zijn diverse professionele producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten beloven een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele erkende producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Grote verkopers van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Siddeburen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Minivator + Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Siddeburen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Siddeburen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard schommelt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie