Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lageland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Lageland biedt uitkomst! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle details ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1650 en €9000, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Groningen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9623
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Lageland april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijs van het installeren van een traplift in Lageland. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.000 – €9.400€3.150 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.900€3.850 – €7.2006 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.500€5.000 – €10.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lageland.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lageland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lageland-9623

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lageland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem uitzoeken dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Lageland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en vertelt welke uitvoering past bij uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Lageland.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lageland.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse bekende merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum. Grote (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Lageland al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp + 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lageland is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lageland verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie